Preparar la maleta és potser un dels moments més màgics del pròpi viatge... A part de la roba, el respall de dents i el banyador, les maletes sempre van plenes d'il·lusions, somnis, nervis, dubtes, grans espectatives... de moltíssimes sensacions que ens provoca el fet de poder descobrir una nova part d'aquest bonic planeta. Viatjar és un plaer que molts comparteixen, però que tots vivim de manera diferent... i mentrestant, sempre esperem que arribi de nou el moment de "Fer les maletes..."

dijous, 20 de juliol del 2017

Dia 5: Midtown East i Top of the Rock

Avui dedicarem el dia a visitar la zona del Midtown East, on es concentren molts dels escenaris emblemàtics de NY. Aprofitarem també per fer una de les activitats quasi obligatòries si vens a NY per nadal, com és patinar en una de les seves pistes de gel! I acabarem el dia en un altre dels imprescindibles de NY; veure la posta de sol des del Top of the Rock.

Sortim cominant des del nostre hotel, i la primera parada del dia serà la famosíssima Grand Central Terminal, l'estació de trens de NY, on s'han rodat infinitat de pel·lícules, situada a la 42th St. Aquest torna a ser un d'aquells llocs, com ahir a Central Park, que tot i que hi estiguis per primera vegada, et dona la sensació que ja hi havies estat, de la quantitat de vegades que l'has vist a les pel·lícules!


Al costat de la Grand Central Terminal queda l'edifici Chrysler Building, també escenari mític de la ciutat. Seguim la ruta direcció la New York Public Library, però com que obren a les 10 a.m. i encara són les 9 i poc, aprofitem per anar a esmorzar una mica i fer un cafetó ben calnt per entrar en calor!

I a les 10 tornem cap a la New York Public Library, un altre dels emblemes de la ciutat. Cal ser concient que tot i ser una atracció turística, ens trobem en una biblioteca, i per tant cal visitar-la amb calma i silenci, ja que en les seves sales hi ha gent estudiant i treballant, i intentar no molestar-los amb les fotos.

Els turistes no poden accedir a totes les sales, n'hi ha moltes que estan reservades únicament a la lectura, totalment comprensible! L'edifici és preciós, i totes les seves estanteries tenen un toc antic i especial.


A mi m'ha ncantat la visita, com tot el que estem veient de NY, per sorpresa meva, ja que no esperava que aquesta ciutat m'agradés tant! En sortir de la biblioteca, anem cap a Bryan Park, que queda just darrera de l'edifici. La nostra idea era venir a patinar al vespre, amb els llumets de l'arbre encesos, però el dia pinta ennuvolat, i no sabem si es posarà a ploure. A part ara mateix la pista està ben buida, ideal per patinar amb tranquilitat! Així que no ens ho pensem més i canvi de plans, cap a buscar els patins!!

Una de les activitats quasi obligatòries quan es visita NY en època de nadal, és patinar en alguna de les moltes pistes de gel que hi ha per tota la ciutat. Les possibilitats són moltes, i els preus també molt variats, siguent les més famoses les del Rockefeller Center i la de Central Park. Nosaltres però ens hem decantat per Bryan Park, ja que patinar aquí és gràtis!! i en ple centre de NY! Només s'ha de pagar pel lloguer dels patins, a més s'està molt més tranquil que en les altres dues pistes, molt més turístiques i concorregudes. Vinga doncs! Agafem els patins, i som-hi!


En Jordi com que juga a hockey patins, domina millor això de patinar sobre gel, a mi em costa una mica més, però de seguida s'agafa el "truquillo". Tot i així, a que no abeu qui va acabar tastant el gel?? Només una pista.... jo no! jejej


I quan acabem de patinar, ens fotem una bona "chimney" de xocolata, que venen en una paradeta de la plaça, tot mirant la gent com patina. Qua bona que estava! I ens ho hem passat molt bé patinat també! Brayan Park està molt tranquil a aquestes hores del matí, ideal per passejar-hi, res a veure amb ahir a la tarda!


Tot passejant pujem per la 6th Av. direcció nord, fins al Rockefeller Center, a veure si, com a Bryan Park, aquest matí també està més tranquil. I efectivamet, així és!


Ja que som aquí, aprofitem per anar a reservar les entrades pel Top of the Rock, ja que volem anar-hi per veure la posta de sol, i a aquella hora, els tickets s'acaben ràid. Dins l'edifici del Rockefeller, ara no recordo si és a la planta baixa o a la primera, hi ha unes màquines on treure les entrades. Nosaltres com que tenim el City Pass, hem d'escanejar el codi de barres del darrera, i escollir l'orari de les entrades. Al ser hivern, el sol es pon aviadet, cap a les 5:30. Tenint en compte que haurem de passar tots els controls de seguretat, i les cues per accedir als ascensors, agafem les entrades per les 4:15, així ens assegurem anar amb temps.

I un cop tenim les entrades, busquem per allà a prop del Rockefeller, un lloc on anar a dinar. Aquests dies ens estem decantant principalment pels buffets lliures d'amanides, ja que és una forma de menjar sa i barat, ja que si surts d'això, o de la pizza i el hot dog, els preus es disparen. Aquests buffets d'amanides són una passada, tens tots els tipus d'enciams i complements, i te la pots fer al teu gust, i són enormes! I després d'aquest dinar i un cafetó, ja casi és la hora per a pujar al Top of the Rock, quines ganes!!!

S'ha de tenir en compte que per passar els controls i fer la cua per accedir als ascensors, es necessita ben bé una mitja horeta, millor no anar amb el temps just! I sort que ja haviem reservat les entrades, perquè a aquestes hores ja estaven exhaurides!

Controls de motxilles, arcs de seguretat, cues, i passar obligatòriament pel punt on et fan la foto (que després pots comprar a un preu deshorbitat) imitant la famosa foto dels obrers que van construir el Rockefeller, asseguts sobre una biga suspesa en el buit. Nosaltres no pensem comprar la foto, així que quan arriba el nostre torn, passem directe, i li diem al fotograf que "No thanks", a lo que ens posa mala cara, però continuem sense immutar-nos.

Una estona més de cua als ascensors, mentre mirem una exposició de la construcció de l'edifici, i finalment.... Ja sóm a la planta 69, amb unes vistes de 360º sobre NY impressionants!

Un avantatge de les vistes que es poden veure des del Top of the Rock en comparació amb les de l'Empire State Building, és que des d'aquí es té una bona vista de Central Park!


A la planta 69 hi ha un vidre que envolta tota la terrassa, però a través d'unes escales es pot accedir a la planta 70 des d'on la vista és molt millor! Aprofitem per fer milions de fotos, i agafem un bon lloc des d'on veure la posta de sol, i les impressionants vistes de la ciutat de NY!


I poc a poc es fa fosc sobre NY, i el cel es tenyeix de groc, després de vermell, i finalment de negre, i milers de llumetes s'encenen per tot arreu. Digueu-me romàntica, però és una imatge preciosa, un dels millors moments del viatge! Un cop més, la imatge que tantes vegades haviem vist a les pel·lícules, la tenim al davant!




Però aquí dalt en ple desembre comença a fer molta fred! I tot i que ens hi haguéssim volgt quedar més estona contemplant les vistes, fa un fred que pela! Cap a baix falta gent!

En baixar ens trobem a la famosa plaça del Rockefeller, amb la seva pista de gel, i tots els llums de nadal encesos. Tot i que hi ha molta gent, i és una mica agobiant, és un lloc maco, i que s'ha de veure si o si! de tornada cap a l'hotel també fem parada a Bryan Park, veiem l'ambient, i la pista de gel on hem patinat aquest matí.

I això és tot per avui, el dia ja no dema per més!


Marta i Jordi, des de NY.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...