Preparar la maleta és potser un dels moments més màgics del pròpi viatge... A part de la roba, el respall de dents i el banyador, les maletes sempre van plenes d'il·lusions, somnis, nervis, dubtes, grans espectatives... de moltíssimes sensacions que ens provoca el fet de poder descobrir una nova part d'aquest bonic planeta. Viatjar és un plaer que molts comparteixen, però que tots vivim de manera diferent... i mentrestant, sempre esperem que arribi de nou el moment de "Fer les maletes..."

dimecres, 2 de març del 2016

Quatre pinzellades sobre Filipines

De moment Filipines no és una destinació turística gaire usual entre els viatgers (i millor, ja que així de moment conserva la seva autenticitat!), i això fa que la informació que hi ha a la xarxa sobre aquest país, no sigui gaire. 

Els principals inconvenients que fan que pocs viatgers escullin el paradís filipí com a destí vacacional són principalment el baix nombre de vols que hi ha fins a Manila, els preus elevats d'aquests, les nombroses hores de vol, i el fet que moure's per Filipines no és fàcil, i requereix de vols interns que encara fan pujar més el preu del viatge.

Però al mateix temps, aquests inconvenients són una avantatge per la gent que, com nosaltres, decideix visitar el país, ja que Filipines es converteix en un país molt més autèntic que els seus veïns del sudest asiàtic, sense estar "embrutat" pel turisme de masses, gens massificat, amb infinitat de llocs per perdre't i per descobrir, platges paradisíaques sense peràcticament ningú...

En definitiva, ara que ja n'hem tornat i l'hem conegut, podem dir que és un destí perfecte per a sortir dels típics destins turístics massificats, i poder viure una experiència única, en un paissatge natural increïble! 

A continuació posarem quatre pinzellades sobre Filipines, per a poder situar-nos una mica, i que puguin servir d'ajuda als que pensin en visitar-lo.


MINI-GUIA SOBRE FILIPINES:

Filipines és diferent a tots els països del continent asiàtic, i a part de les faccions asiàtiques de la seva població, podria arribar a semblar que no estas a Àsia. No hi ha temples ni monjos pels carrers, sinó esglésies i cures, el menjar té clares influències espanyoles amb els seus guisats, els noms de les persones i els carrers són en espanyol, inclús el caràcter alegre i de sang llatina de la seva gent... Són molts els detalls que et fan sentir a prop de casa i no com si estiguéssis a Àsia. 

Aquesta gran influència hispana es deu a la colonització espanyola l'any 1.565, quan Manuel López de Legazpi va arribar a Cebú, on va fundar els primers assentaments europeus a les illes. És en aquest moment quan el país va passar a dir-se Filipines en honor al Rei Felip II.

Filipines és un país del Sudest Asiàtic que està format per 7.107 islas. Es divideix en 3 regions: Luzón, on es troba la seva capital Manila. Les Bisayas o Visayas, que conposen les illes del centre, on les ciutats més importants és Cebú, i la regió de Mindanao, al sud, amb Davao com la ciutat més gran. 

Mapa-de-Filipinas

El principal atractiu de Filipines és el seu paissatge natural, platges paradisíaques de sorra blanca, palmeres, selva, cascades, el seu fons marí per a fer snorkel o submarinisme...

Però tot i això, el tresor real de Filipines són els filipins. Tot i ser d'entrada gent reservada, són gent encantadora, humil, senzilla i extramadament amigable, sempre amb un somriure a la cara i amb ganes de compartir una conversa. Una de les coses que més ens ha sorprès de filipines, potser perquè anavem amb la ment predisposada amb el xip "segur que ens volen estafar" que portem quan viatgem per altres parts d'Àsia, és que aquí rara és la vegada que els veus un acte de mala fe o d'intentar estafar-te, evidentment els perus que et donen sempre estan una mica més inflats que els que fan servir ells, però és una espècie de "impost revolucionari" per ser turista, res que es pugui considerar que et volen prendre el pel. S'agraeix enormement no haver d'estar regatejant i barallant-te per absolutament tots!

Així doncs, les principals destinacions turístiques de Filipines són:

1.- ILLA DE PALAWAN

Aquesta és la illa que queda més a l'oest del país, i la preferida dels filipins per anar de vacances, per la quantitat d'opcions que ofereix. Els seus principals punts d'interès són:

Puerto Princesa: És la capital de Palawan amb uns 140.000 habitants. No té platja, pero sí un port important. No té especial atrectiu, però és el port d'entrada obligatori per a la majoria de viatgers que visiten Palawan.

Underground River: És el riu subterrani més llarg del món, amb 8,2 km. Està considerada una de les 7 maravelles del món natural. Endinsar-se per les seves coves ha de ser realment alucinant.

El Nido: És l'estrella dels destins turístics dins de Palawan. Es troba al nordest de la illa, i és un dels millors llocs del país pels amants del submarinisme. Aquí una de les principals atraccions és el Island Hopping (salt d'illa en illa). Pots passar els dies sencers visitant les illes de la Badia de Bacuit, i que estan completament deshabitades.


2.- ILLA DE CORÓN

Aquesta petita illa es troba situada al nort de la illa de Palawan, i si pot arribar en avió des de El Nido o en barco. És una illa perfecte pels amats del submarinisme, s'hi poden veure infinitat de peixos i corals, taurons, i el més interessant, vaixells enfonsats de la segona guerra mundial. Tot i així, si no vas amb la intenció de fer-hi submarinisme, millor no hi vagis. 

3.- ILLA DE BOHOL

Aquesta illa està situada a les Bisayas Centrals, i si pot accedir fàcilment en avió des de les principals ciutats del país, o en vaixell des de Cebú. El seu principal atractiu són les famoses Chocolate Hills (Turons de xocolats), els Tarsiers, els primats més petits del món, i la platja de Alona Beach.

Tagbilaran City: És la capital de Bohol, amb poc encant, però possible dormir per bon preu. Parada obligatoria ja que el port i aeroport estan en aquesta ciutat.

Chocolate Hills: En el cor de la illa de Bohol és on es troben aquestes petites muntanyetes. Són 1.200 turons enmig d'una vall de color marró fosc en temporada seca, que poden semblar de xocolats, i a això deuen el seu nom. Es poden veure des del mirador oficial del poble de Carmen.


Loboc: El lloc més conegut per a poder veure al primat més petit del món, el Tarsier, a la Reserva de Tarsier en el pueblo de Loboc. Un animal d'uns 15cm d'altura, bastant espantadís, i molt difícil de veure en llibertat.

Panglao Island: Una illa al sur de Bohol, conectada a ella per un pont. És un lloc bastant turístic pel que és Filipines, amb bastants hotels i restaurants, sobretat a la platja de Alona Beach, que és la més famosa de la illa.

4.- ILLA DE CEBÚ

Situada a les Bisayas Centrals, després de Manila, Cebú és el centro econòmic més important de Filipines, amb el seu port, aeropuerto internacional, i atractives platges i centres turístics. Els seus principals punts d'interès són:

Cebú City: És la capital de la illa de Cabú, on podriem destacar La Cruz de Magallanes, en el casc antic, El Fuerte de San Pedro que es va construir pera defensar-se dels atacs musulmans i europeus, i el Carrer Colón, amb un gran mercat. A part d'això, la ciutat no té massa atractiu. 

Oslob: Un dels principals atractius per a molta gent que visita la illa de Cabé, és desplaçar-se a Oslob per a poder banyar-se i fer snorkel amb el famós tauró balena, o com es diu en filipí, Butanding. A Filipines hi ha diversos llocs on poder-lo veure, però aquí ofereix garantia al 100% de poder-lo veure, tot i que d'una manera més artificial, ja que aquí els taurons són alimentats des de barques com a reclam. Tot i així, és una experiència única.


Illa de Mactan: Unida a Cebú per dos ponts és on es troba l'aeroport internacional de Cebú. És una illa amb molta oferta turística, de l'estil resort: buceig, esports aquàtics, platges…

Moalboal: A 3 hores al sud de Cebú. Un lloc amb una oferta barata i un dels millors llocs de Filipines per fer submarinisme.

5.- ILLA DE SQUIJOR

Aquesta illa pertany a la província de Negros (illa a l'oest de Cebú). És una illa molt petita, però perfecte per a relaxar-se uns dies a les seves platges paradisíaques a preus econòmics. La seva veïna l'illa de Apo Island, és un lloc perfecte per a practicar buceig, i un dels punts on es poden veure més tortugues marines.


6.- BORACAY

Al nordest de la Illa de Panay, trobem la turística illa de Boracay. També coneguda com la Ibiza filipina, no porquè tingui moltes discoteques ni res semblant, sinó perquè s'hi pot trobar ambient “alegre” a qualsevol hora del dia. Hi ha moltíssima oferta d'allotjaments, restaurants, esports d'aigua, massatges... i tot al voltant de platges d'aigua cristalina i sorra blanca. Una d'elles, la White Beach, va ser nombrada la millor platja del món l'any 2010. Boracay desperta sentiments contraposats, massa turística per alguns, i el paradís per altres.

7.- ILLA DE MINDORO 

Situada prop de Manila, al sud, la Illa de Mindoro es divideix en dos parts per les montanyes de Mindoro: Mindoro Oriental i Mindoro Occidental.

Puerto Galera: A la part nord es troba Puerto Galera.S'està convertint en un lloc turístic però sense arribar a ser com Boracay. La platja més turística i important és la White Beach, a unos 6km a l'oest de Puerto Galera, on es poden trobar allotjaments, restaurantes, karaokes, buceig, etc. Des d'aquesta platja es pot fer un petit trekking fins la Cascada d'Aninuan.

Sabang: Petit poble a 6km cap a l'est des de Puerto Galera. La platja en sí no val molt la pena, però hi ha molta oferta nocturna.

8.- LUZÓN

A unes 6 hores al nord de Manila, es troben les famoses terrasses d'arros de Luzón. Banaue, Batad, Bontoc y Sagada, són els punts més importants. Banaue té molta oferta hotelera, però no és un poble maco, però és visita obligada, ja que és el final del trajecte de l'autobús. Té terrasses maques, però no gaire grans. A Batad només s'hi pot arribar des de Banaue, és imprescindible, ja que aquí es troben les millors terrasses de la zona. Bontoc i Sagada es poden fer en un sol dia, en la mateixa excursió. 

Manila: La gran ciutat de Manila, amb més de 15 millons d'habitants és un autèntic caos. No val la pena dedicar-hi més de dos dies, i fins i tot hi ha gent que ni la visita (com nosaltres). Com a llocs a destacar hi ha el barri de Intramuros, lloc on vivien els espanyols durant la colonització, Chinatown i el mercado de Quiapo.


¿QUAN ÉS LA MILLOR ÈPOCA PER VISITAR FILIPINES?

Filipines té tres estacions: L'estació càlida seca (de març a maig, el seu estiu), la temporada de pluges (de juny a novembre) i la estació temperada seca (de desembre a febrer). Les temperatures oscilen entre 21º i 32º, depenent de l'estació. El mes més fred és febrer (tot i rondar els 25ºC) i el més càlid maig.

En la temporada de pluges, igualment es pot disfrutar del sol cada dia, tot i que poden haver-hi episodis de pluges fortes, però de curta durada, i sobretot a les tardes. La zona més protegida dels tifons són les Visayas, en el centre del país.


VACUNES

Les vacunes obligatories són Hepatitis A, Hepatitis B, tètanos i diftèria. És aconsellable fer una visita al centre de vacunació internacional de la teva ciutat abans del viatge. La rabia també està presente a Filipines però la vacunació és opcional ja que el riesc de contagi és mínim.


Marta i Jordi, havent tornat enamorats de Filipines.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...