Preparar la maleta és potser un dels moments més màgics del pròpi viatge... A part de la roba, el respall de dents i el banyador, les maletes sempre van plenes d'il·lusions, somnis, nervis, dubtes, grans espectatives... de moltíssimes sensacions que ens provoca el fet de poder descobrir una nova part d'aquest bonic planeta. Viatjar és un plaer que molts comparteixen, però que tots vivim de manera diferent... i mentrestant, sempre esperem que arribi de nou el moment de "Fer les maletes..."

dilluns, 5 d’octubre del 2015

Dia 11: Direcció a Jodhpur

Avui ens despedim de Jaisalmer, ciutat que ens ha encantat, i és una llàstima no poder-hi passar almenys un dia més simplement per passejar sense rumb, pels seus carrerons estrets, amb tendals de colors, vaques, i el fil musical de "Hello madame, look inside my shop..."

Però abans d'abandonar la ciutat, volem anar a veure el Llac artificial de Gadi Sagar, que ahir no ens va donar temps de veure. Està situat al sud de les muralles, i antigament servia per a subministrar aigua a la ciutat.

Arribem allà que deuen ser quarts de 9 del matí, i no hi ha absolutament ningú, estem pràcticament sols, amb alguna vaca que menja les restes de les escombraries, i algún botiguer que comença a treure els articles per vendre fora de la seva petita botiga.


Com que no hi ha ningú podem passejar tranquilament, i en una cantonada veiem un petit cartell que diu "View point", així que com que ahir, gràcies al estupendu conductor que tenim, em vaig quedar sense anar a veure el "sunset point", em falten cames per seguir el cartell a veure si puc tenir aquesta vista de les muralles de la ciutat de Jaislamer que ahir no em van deixar veure.

Ens enfilem per un marge, passant per darrera unes casetes de fang, i des d'allà podem veure una vista maca de la ciutat i les seves muralles, per fi!


Amb aquestes fotos ja he saldat el meu compte personal pendent amb el "sunset point" de Jaisalmer, i l'espavilat del conductor. Ja podem continuar!!!

Tornem a baixar fins al llac, i el vorajem fins arribar als ghats (escales que arriben al nivell de l'aigua), on la gent fa ofrenes, i es banyen per purificar-se, tot i que a aquesta hora no hi ha absolutament ningú. 


Tot i que hem pogut passejar tranquils, no hem vist aquella vidilla india que es genera al voltant dels ghats i llocs públics de la Índia, i que tant ens agrada. Potser visitar el llac a la tarda té més aquest encant, però estàs menys tranquil. Però què hi farem, no podem estar aquí tot el dia esperant.

I una horeta després tornem al cotxe amb el nostre amic conductor (per sort avui ja el deixarem i tornarem a anar amb en Mr. Think!), i posem rumb a Jodhpur. En total hi ha unes 4 horetes, però farem alguna parada pel camí per veure algun lloc interessant i que així no es faci tan pesat.

Després d'unes 2 hores parem a veure els Temple de Osiyan, un temple hindú molt venerat, on hi ha bastanta gent, però a nosaltres no ens agrada gens, i tardem molt poc a donar la volta i tornar a sortir. Ens agrada molt més veure la vidilla del carrer i les paradetes, que no pas el temple, així que en mitja hora justa ja ho tenim fet i ara sí posem rumb a Jodhpur!

Arribem a Jodhpur poc després de dinar, i en Mr. Think ja ens està esperant a la porta de l'hotel, que bé! Aquestes properes dos nits ens allotjarem a l'hotel Pal Haveli, que està molt i molt ben situat, a tocar de la Torre del Rellotge i la plaça del mercat. Aquesta haveli es va construir farà aproximadament 300 anys, pel maharajà de Jodhpur, i fa uns anys va ser convertida en hotel. Dins el mateix recinte de la haveli hi ha dos hotels, el Pal Haveli (el nostre), i el Haveli Inn Pal, de categoria una mica inferior. 


L'hotel està molt bé, les habitacions grans i netes, amb el mobiliari antic de la època, i aquell aire de la Índia dels grans maharajàs. El millor sense dubte però, és el seu restaurant de la terrassa, i la vista que hi ha des d'allà de la fortalesa de Jodhpur.

Després d'una dutxa, en Mr.Think ens recull a l'hotel. Ens diu que ens portarà a veure una botiga de teles, de molta qualitat, i no sé quantes maravelles més. No ens agrada gens la idea de que ens portin a veure botigues (bàsicament perquè sempre t'intenten encolomar de tot, i el conductor se'n porta comissió), però bé, som-hi, què hi farem, també entenem que és una manera d'aquesta gent de guanyar-se la vida.

Realment hi ha coses boniques, i ens ensenyen tota la botiga i més, i acabem comprant alguna coseta, però menys del que el venador volia, perquè quan ha començat a veure que no voliem comprar gaire, la cara de bons amics li ha anat cambiant.

I després de passar pel tubo d'anar a la botiga de l'amic d'en Mr. Think, volem anar a veure la posta de sol en algun lloc amb una bona vista de la ciutat o del fort. En Mr. Think ens porta fins al memorial de Jaswant Thada (que visitarem demà), però allà, abans de l'entrada, hi ha un petit turó, des d'on hi ha una vista maca del Fort de Mehranghar. Fem quatre fotos i ens asseiem a contemplar com cau el sol.


I el dia ja no dona més de sí, tornem cap a l'hotel, i després d'una bona dutxa per treure'ns aquesta calor tan horrible, anem a sopar al restaurant de l'hotel, que està en una terrassa sobre la teulada, als peus del Fort de Mehranghar, il·luminat a aquestes hores. Un menjar molt bo, tot i que les vistes es paguen.


I als peus del Fort de Jodhpur, ens n'anem a dormir que demà ens toca un dia ple de coses per visitar.


Marta i Jordi des de Jodhpur.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...