Preparar la maleta és potser un dels moments més màgics del pròpi viatge... A part de la roba, el respall de dents i el banyador, les maletes sempre van plenes d'il·lusions, somnis, nervis, dubtes, grans espectatives... de moltíssimes sensacions que ens provoca el fet de poder descobrir una nova part d'aquest bonic planeta. Viatjar és un plaer que molts comparteixen, però que tots vivim de manera diferent... i mentrestant, sempre esperem que arribi de nou el moment de "Fer les maletes..."

diumenge, 20 de setembre del 2015

Dia 9: El fort de Bikaner, i camí a Jaisalmer

Ring, ring... no pot ser jaaa... obrim mig ull... l'altre... osti, on carai som?¿ una nau industrial?¿ és un lloc enorme! A no... que estem a l'habitació del palau Laxmi Niwas!... ostres, és que impressiona llevar-se en un lloc tan gran, no estem acostumats!!! Bromes a part, ens llevem i posem en marxa, que avui tenim primera presa de contacte amb el Rajastàn!

Avui el plan és visitar el Fort de Bikaner, ja que vam arribar ahir tan tard que no vam poder veure res d'aquesta ciutat, i després fer camí cap a Jaisalmer, per arribar allà a mitja tarda.

El Fort de Junagarh de Bikaner va ser construit al segle XVI per el rajà Rai Singh, i va estar habitat fins a finals del segle passat. En Mr. Think ens deixa davant la porta, i després de pagar les 300 rùpies per persona, anem cap dins!


És el primer fort que veiem (ja tindrem temps d'acabar-ne fins els nassos!), i potser per això ens agrada bastant. Fem la visita per lliure, amb una audioguia que està inclosa amb l'entrada i que et va explicant una mica la història del fort, i què és cada habitació.

Com que és aviat al matí s'hi està força tranquil, a part de les desenes de mirades indiscretes i les fotos estil estrelles de hollywood, la visita resulta tranquila.


Està format per un seguit de passadissos, palaus independents, patis interiors... La majoria de les sales estan buides, però les parets són impressionants, amb pintures i incrustacions de pedres. I com en tots els forts que veurem a la india, no hi pot faltar l'exposició d'armes, de teles, de carruatges...


 I si per casualitat es calés foc durant la visita, no cal patir, aquests indis se les pensen totes, tenen la última tecnologia en aparells contra incèndis, tot està sota control!


Això sí, des de dalt, les vistes de la ciutat són molt boniques!


Sortim del fort cap a les 12 del migdia, ens hi hem estat una bona estona, més de dues hores, i posem camí cap a Jaisalmer.

En total el trajecte són unes 4 o 5 hores, i parem a mig camí en un restaurant de carretera d'aquests que n'hi ha tants per turistes, que tots els conductors de turistes es coneixen (suposem que ells dinen gràtis, i no sé si fins i tot s'emporten comissió), i amb preus abusius per ser la Índia, i per ser un bareto de mala mort (tot i que s'hi menja bé), però en fi, què hi farem, per aquí no hi ha res més, així que omplim la panxa!


Dinem bé, com sempre en aquests llocs, res espectacular, però bo. Donem la volta de rigor a la botiga de souvenirs, i com de costum no acabem comprant res, després de ser perseguits per la botiga amb les típiques frases de "Hi madame, this for maharaja, or this for you maharani?..." en fin, són bastan pesats...

Sortim feliços cap a buscar el cotxe amb la panxa plena, pensant en la migdiada que ens fotrem al cotxe fins arribar a Jaisalmer, quan.... en Mr. Think ens diu que el canvi de marxes del cotxe s'ha espatllat, i no podem continuar fins que l'arregli..... agggrrrh! Ens diu que ell portarà el cotxe a arreglar a Jodhpur, però que ha trucat a un altre conductor, que ens passarà a recollir, i estarem amb ell els dos dies de Jaisalmer, i d'aquí a dos dies ens retrobarem amb en Mr. Think a Jodhpur. En fin, què hi farem... no ens queda més remei!

El nou conductor ha de venir de Jodhpur, així que ens haurem d'esperar unes 3 hores en el baretu fins que arribi... no hi ha més solució, així que paciència, i anar esperant! Estem en un indret emmig del no res, en una carretera polsosa, sense ningú... llegim un rato, mirem fotos a la càmera, després el paio del restaurant ens posa un dvd amb un documental del Rajastàn.. i les hores que no passen... ens posem a xerrar amb els treballadors del restaurant, el cuiner, el cambrer, el dels souvenirs i el que et dona paper al lavabo (a canvi de propina clar...) i així acabem de passar l'estona, amb el nostre anglès xapurrero i el seu que tampoc és gaire bo!


Després de més de 3 hores, cap a les 6 de la tarda, arriba el nou conductor (que ja no recordo com es deia...) Així que ens despedim de Mr. Think fins d'aquí a dos dies, i posem rumb a Jaisalmer.

Arribem a Jaisalmer casi a les 9 del vespre. El nostre conductor ens para en un carreró fora de les muralles, ja que el nostre hotel està a dins, i no hi poden circular cotxes. Ens ve a buscar un tuk tuk de l'hotel, i ens despedim del conductor fins demà a la tarda, que anirem a fer el tour en camell.

El nostre hotel a Jaisalmer és el Rajmandir, que està dins la muralla, i la nostre habitació està en una de les torres, amb unes vistes molt maques de la ciutat. L'hotel és molt senzill, però es compensa amb la seva ubicació i les vistes, molt ben situat per poder recorrer tota la part amurallada a peu, i visitar el palau i els temples jainís.


Com que ja és molt tard quan arribem a l'hotel, anem a sopar a un restaurant que hi ha pràcticament al costat, que es diu The Surya. Queda molt amagat, i és d'aquells on no vas a parar per casualitat, l'has de buscar a conciència, perquè sinó no el trobes. Però és una d'aquelles joies ocultes, molt barat, amb molt bones vistes, i bon menjar. S'entra pel pati de la casa, i has de pujar unes escales fins arribar a una petita sala que fa de restaurant en una de les torres. Avui amenaça pluja, així que la terrassa la tenen tancada.


I una "pizza" i un plat de pasta després, fins aquí arriba el dia d'avui, una mica accidentat, i per culpa d'això no hem pogut aprofitar la tarda d'avui a Jaisalmer, però ja se sap que quan viatges surten imprevistos. Ara ja som a lloc, i a punt per poder disfrutar demà d'aquesta ciutat que vista amb una pinzellada, de nit i des d'un tuk tuk, creiem que ens agradarà.


Marta i Jordi, des de Jaisalmer.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...