Preparar la maleta és potser un dels moments més màgics del pròpi viatge... A part de la roba, el respall de dents i el banyador, les maletes sempre van plenes d'il·lusions, somnis, nervis, dubtes, grans espectatives... de moltíssimes sensacions que ens provoca el fet de poder descobrir una nova part d'aquest bonic planeta. Viatjar és un plaer que molts comparteixen, però que tots vivim de manera diferent... i mentrestant, sempre esperem que arribi de nou el moment de "Fer les maletes..."

dilluns, 14 de setembre del 2015

Dia 8: Camí de BIKANER

Avui continem fent ruta cap al sud, deixem l'estat del Penjab, i la ciutat d'Amritsar, amb el seu bonic temple daurat que tant ens ha agradat, i finalment arribarem a l'estat del Rajastan, el més famós d'aquesta part del nord de la Índia, pels seus palaus i fortaleses, i la zona més visitada pels turistes. La nostra entrada al Rajastan serà per la ciutat de Bikaner, ciutat que no té massa cosa a destacar a part del seu fort, però que pràcticament és parada obligada per tots els turistes que es dirigeixen cap a Jaisalmer.

Deixem la ciutat d'Amritsar aviat al matí, cap a les 8, ja que avui ens esperen moltes hores de cotxe, i és millor posar-nos-hi quant abans millor!

El matí passa sense més, entre alguna dormideta al cotxe, i quilòmetres i quilòmetres de carretera infernal, que està en obres (si de normal les carreteres indies ja semblen en obres, imagineu quan realment hi estan!), i entre obrers, vaques, ramats de cabres, carros tirats per camells, tuk tuks on hi van 10 persones... en fi, que a Índia no t'aburreixes anant amb cotxe.

Fem una parada a migdia en una gasolinera on hi ha un cutxitril de "restaurant", on dinem alguna cosa. Com que no hi ha carta i el cambrer només parla hindi, en Mr. Think demana per nosaltres. Chapatis i nan de formatge, arrós, i una espècie de llenties en salsa que barregem amb l'arrós. Està picant, però es deixa menjar! I el nan, el millor que provarem en tot el viatge, de formatge i ceba, que estava boníssim!


La tarda passa igual que al matí, migdiada al cotxe, carretera infernal, vaques i damés fauna... mentre anem veient com l'entorn canvia a un paissatge molt més desèrtic.

Arribem a Bikaner passades les 8 del vespre, 12 hores després d'haver sortit d'Amritsar. Estem cansats i fins als nassos de cotxe! Imagina com deu estar en Mr. Think després d'haver conduit tanta estona!

En arribar a Bikaner ens trobem que ens han canviat l'hotel que teniem reservat, perquè en Mahendra diu que quedava massa allunyat, i ens han reservat en un super hotel de luxe de 5 estrelles! El Laxmi Niwas Palace és un antic palau d'un maharajà indi, reconvertit en hotel, i realment l'edifici és impressionant.

Com que estem en temporada baixa i no hi ha gaire gent, diuen que ens canvien l'habitació estàndard per una suit, que realment és casi tan gran com casa nostre! Fins i tot es fa estrany dormir en un lloc tan gran, el llit es veu molt petit amb aquests sostres tan alts i l'habitació enorme! El mobiliari i decoració és bastant rococó, suposo de la època d'esplendor dels maharajàs. Sigui com sigui, és molt curiós poder dormir avui aquí, és cpm trasportar-te a una altre època!


Baixem a sopar al restaurant de l'hotel, ja que estem als afores i no tenim més alternativa, i tot i que el menjar és molt bo i el lloc inmillorable, ens foten la clavada més gran de tot el viatge, uns 30 euros tots dos, que des d'aquí no sembla molt, però per ser la Índia és caríssim!


I amb això acabem el dia, a veure si demà tenim un dia més tranquil i no tant de cotxe!


Marta i Jordi, des de Bikaner



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...