Preparar la maleta és potser un dels moments més màgics del pròpi viatge... A part de la roba, el respall de dents i el banyador, les maletes sempre van plenes d'il·lusions, somnis, nervis, dubtes, grans espectatives... de moltíssimes sensacions que ens provoca el fet de poder descobrir una nova part d'aquest bonic planeta. Viatjar és un plaer que molts comparteixen, però que tots vivim de manera diferent... i mentrestant, sempre esperem que arribi de nou el moment de "Fer les maletes..."

dissabte, 8 d’agost del 2015

Dia 2: Continuem a Delhi

Continuem a Delhi, doncs sí! Resulta que aquest matí després d'esmorzar, quan hem baixat amb les maletes a recepció per trobar-nos amb el que ha de ser el nostre conductor aquests dies, ens ha comentat que hauriem de canviar la ruta. Els dos pròxims dies haviem d'anar fins a Haridwar i Rishikesh, però es veu que aquests dies és no sé quina festa dedicada al deu Shiva, i mota gent va en peregrinacio fins a aquestes ciutats, per agafar aigua del riu Ganges, que per ells és aigua sagrada, i portar-la fins a casa seva. Això provoca que moltes carreteres estan tallades, i que un trajecte en cotxe que havia de ser de 3 o 4 hores, es pot convertir en 12 o 14 hores. A banda, pot ser perillós per les aglomeracions. (Dies més tard vam sentir a les notícies que havia mort gent per culpa d'una allau humana).

En Mahendra ens ha desaconsellat anar-hi i hem fet canvi de plans. Avui passarem un dia més a Delhi, visitant alguns dels seu monument, i demà anirem directe fins a Chandigarh, saltant-nos Haridwar i Rishikesh, i d'aquesta manera també podrem estar un dia més a Amritsar.

Així que apa, tornem a pujar maletes a l'habitació!

La primera parada del dia ha estat la Jama Masid, una mesquita musulmana, enorme, on hi poden arribar a cabre fins a 25.000 fidels. En Mr. Think (el nostre conductor), ens deixa a la porta. El primer que s'ha de fer es deixar les sabates a l'entrada, amb un noi que molt amablament te les custodia (al final evidentment et fa pagar, 25 rupies per persona), i paguem 300 rupies més per poder entrar la camera. L'interior es una gran explanada amb una font al mig, on desenes de indis passejen tranquilament. Tambe trobem algun turista, però poca cosa.


Passajem tranquilament i fem un munt de fotos, i també ens en damanen unes quantes, als indis els hi encanta fer-se fotos amb turistes, així que per no ser mal educats, un somriure, i apa! Laro posat-hi bé!


Després anem a Raj Ghat, el memorial que hi ha a Delhi en record de Mahatma Gandhi. Es troba en el lloc on Gandhi va ser incinerat després del seu assessinat a mans d'un fanatic hinduista el gener de 1948. És un lloc molt ben cuidat, no sembla ni que estiguem a Delhi, ple de floretes... Altres cop ens fan descalçar, i accedim a la plataforme de marbre negre que hi ha en el lloc de la incineració. Veiem molts hindus i fins i tot musulmans que s'acoten aquí a retre homenatge a Gandhi, per ells una persona molt important que els va portar a la independencia del país.


Tot seguit abans de dinar, anem a veure la Indian Gate, una espècie d'arc del triomf, que commemora els soldats morts a la guerra contra l'Afganistan. És un lloc agradable per passejar, perquè hi ha molta vidilla, amb ambient de festa major, molts indis hi passegen amb les families, hi ha paradetes de menjar i de joguines pels nens, amb uns parcs ben cuidats on ells passen el dissabte.


I ara sí, la panxa apreta, anem a dinar! Li preguntem an Mr. Think que ens recomani un lloc, i ens porta al Hot Chimney, que de fora no te massa bona pinta, però per dins és net i decent. Avui primer contacte amb menjar indi. Hem demanat un nan de mantega (una espècie de pa), un arròs briyani, un plat vegeterià que es diu Navratan Korma, i pollastre amb salsa. La veritat a la carta no hi havia foto ni descripció, així que l'únic que hem dit al cambrer es que fos "no specie, please" i ell ens ha recomanat els plats. Estava tot molt bo, i tot i que l'arròs picava una mica, es deixava menjar. Primera prova superada!

Després de dinar hem anat a veure la casa de Indira Gandhi, que va ser la primera ministra de la India del 1966 al 1977 (i que no té res a veure amb Mahatma Gandhi). Primera dona presidenta en un país tan masclista, que es va implicar molt en conèixer realment les necessitats del seu país. Va ser assessinada a la seva resdència pels seus propis guardaespatlles. El museu està molt ben documentat, amb objectes seus, moltes fotos i retalls de prensa, i es pot veure part de la seva casa tal i com era quan va morir. Al jardí hi ha marcat el lloc exacte en el que la van assessinar.


I després d'això, s'ha acabat la jornada, ja que el cotxe de Mr. Think ha dit prou, i l'ha hagut de portar a arreglar perquè estigui a punt per demà, i a nosaltres ens ha deixat a l'hotel, on hem fet una súper migdiada que ens ha deixat com nous! I ara estem aquí en un cybercafe xunguèrrim de Delhi, amb un grup de 6 indis darrera notre mirant el que fem...

I demà cap a Chandigarh, continuem el nostre viatge a Índia!

Marta i Jordi, des de Nova Delhi.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...