Preparar la maleta és potser un dels moments més màgics del pròpi viatge... A part de la roba, el respall de dents i el banyador, les maletes sempre van plenes d'il·lusions, somnis, nervis, dubtes, grans espectatives... de moltíssimes sensacions que ens provoca el fet de poder descobrir una nova part d'aquest bonic planeta. Viatjar és un plaer que molts comparteixen, però que tots vivim de manera diferent... i mentrestant, sempre esperem que arribi de nou el moment de "Fer les maletes..."

dimarts, 14 de juliol del 2015

ÍNDIA: La ruta

Un cop pensat, parlat, repensat, i decidit que SÍ, que aquest any SÍ que ens atrevim amb Índia, toca una de les tasques més complicades de la preparació de qualsevol viatge, planificar l'itinerari.

Per ser sincers, sóc una persona que m'agrada tenir-ho tot controlat, i sense massa tendència a la improvització quan de viatges es tracte. M'agrada planificar la ruta amb detall, buscant tots els destins i visites possibles, reservar els hotels, mirar les opinions, per tirar el que més ens agradi i s'adapti al que busquem... és cert que així es perd una mica l'encant de l'aventura, de no saber en quin lloc seràs demà, ni on dormiràs o que veuràs. El problema que tenim, és que amb tant sols 3 setmanes de viatge, hi ha massa coses per veure, i massa poc temps per totes, per tant, no queda temps per a la improvització, o per perdre buscant trasllats o hotels.

Per aquestes raons, per poder aprofitar al màxim el temps, ja portem una ruta bastant definida des que sortim d'aquí. Potser algun dia podrem fer aquest anel·lat llarg viatge, amb bitllet d'anada però no de tornada, que ens permeti agafar-nos-ho amb més calma, i deixar lloc a la improvització que sobint ens falta en els viatges.

Però mentre aquest moment no arriba, aquesta és la ruta que hem planificat per al nostre viatge a la Índia 2015, un recorregut molt complet per tot el nord del país:


Però diguem les coses pel seu nom.... Índia és enormeeeeeee! Inmensa! Què veure? Nord o Sud? Què deixem per una altre vegada? Això val la pena? A quants quilòmetres queda? Com s'hi arriba? Quants dies val la pena estar en aquesta ciutat?... Quin estrés!! Però en un país tan enorme el primer que ens hem de posar al cap és que evidentment en 3 setmanes no es pot veure tot, que per mala sort no tenim superpoders!! Així que hem d'escollir i descartar...

La ruta que hem planificat per aquest viatge, és una mica diferent de la ruta típica que la majoria de viatgers fan per aquestes terres. Els viatgers que no disposen de gaires dies, fan la típica anomenada el "Triangle d'Or" que inclou Jaipur, Agra i Varanasi. Per a rutes més llargues, a part del Triangle d'Or, es visita la regió de Rajasthan, amb altre ciutats típiques com Jaisalmer, Jodhpur i Udaipur.

Nosaltres deixarem alguna d'aquestes ciutats a la reserva, però en canvi ens aventurarem més per terres del nord, a tocar dels Himalayes, incloent a part del Triangle d'Or i en Rajasthan, les ciutats de Haridwar i Risikesh, que són meca del yoga, i un dels punt per on s'obre pas el riu Ganges després del seu neixament als Himalayes. Més al nord arribarem a un punt que ens fa especial il·lusió, MacLeodganj, on es troba el gobern tibetà a l'exili, que va ser acollit pel govern indi després que fossin expulsats del Tibet pel govern xinès. I per acabar la ruta pel nord, Amritsar, ciutat més important per la religió Sij, i punt de peregrinació pel seu famós Temple Daurat.

Després d'aquesta incursió al nord, ens espera la Índia més coneguda, amb les seves fortaleses, el desert, els mercats d'espècies, els sarees de colors... el Rajasthan, amb Jaisalmer a tocar del desert del Thar, la ciutat blava de Jodhpur,  i la tranquila Pushkar. I per acabar el Triangle d'Or, la ciutat rosa de Jaipur, la famosíssima ciutat d'Agra, amb un dels monuments més coneguts, fotografiats i admirats del món, el Taj Mahal, i finalment Varanasi, la ciutat on la vida i la mort conviuent a la riba del sagrat Ganges.

I aquesta serà la nostre ruta de 22 dies detalladament:

         Dia 0: Sortim de l'aeroport de Barcelona direcció Nova Delhi.
         Dia 1: Arribada a Nova Delhi
         Dia 2: Haridwar
         Dia 3: Risikesh
         Dia 4: Chandi Garh
         Dia 5-6: MacLeodganj
         Dia 7: Amritsar
         Dia 8: Bikaner
         Dia 9-10: Jaisalmer
         Dia 11-12: Jodhpur
         Dia 13-14: Pushkar
         Dia 15-16: Jaipur
         Dia 17-18: Agra
         Dia 19-20: Varanasi
         Dia 21: Nova Delhi
         Dia 22: Tornada a casa

Una ruta molt atapeïda, però que ens permetrà veure una molt bona part del nord de la Índia. Ara ja amb ganes de que arribi el dia i veure què ens depara aquest màgic i misteriós país.

Marta i Jordi


1 comentari:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...