Preparar la maleta és potser un dels moments més màgics del pròpi viatge... A part de la roba, el respall de dents i el banyador, les maletes sempre van plenes d'il·lusions, somnis, nervis, dubtes, grans espectatives... de moltíssimes sensacions que ens provoca el fet de poder descobrir una nova part d'aquest bonic planeta. Viatjar és un plaer que molts comparteixen, però que tots vivim de manera diferent... i mentrestant, sempre esperem que arribi de nou el moment de "Fer les maletes..."

dilluns, 25 de novembre del 2013

Dies 11, 12 i 13: Platges de Diani

Els tres dies a les platges de Diani, han estat de complet relax! I és que aquí no hi ha pràcticament res a fer! Hi ha alguna excursió interessant com la visita a la Illa Wasini, el Parc de Shimba, o la ciutat de Mombasa, però els dies no estan acompanyant gaire, ens ha plogut cada dia. Cert que són ruixats que no duren massa, però venen d'imprevist, i la pluja és forta. Per aquest motiu decidim no contractar cap excursió, i dedicar-nos a passejar per la platja, parar el sol i fer un banyet quan el temps ens deixa, prendre algo al bar dels "Fourty Thieves", i descansar, bàsicament relax!

Com a opinió totalment personal, hem de dir que ens ha sorprès molt la zona de Diani, per una banda per bé, i per l'altre no tant. Ja veniem mentalitzats que aquesta zona estava poc explotada turísticament, tot i la bellesa dels seus paissatges, però ho és molt menys del que pensàvem. Hi ha alguns hotels petits al llarg de la llarguíssima platja, però absolutament res més. No hi ha restaurants ni bars, a part del "Fourty Thieves", no hi ha cap zona de botigues, ni cap passeig ni res de res! A part la majoria de turistes no surten dels seus hotels, paren el sol des de dins el recinte de l'hotel, es banyen a la piscina, i casi ningú al mar. Hi ha guàrdies privats a tots els hotels que vigilen que els "beach boys" no molestin als clients, per això pràcticament no hi ha turistes a les platges.

Potser aquest motiu fa que trobem que aquests platges siguin les més impressionants que hem vist. És una platja llarguíssima, de sorra fina i blanca, amb palmeres al llarg de tota la costa, i una aigua claríssima! Les platges estan absolutament desertes, pràcticament no hi ha turistes, i són absolutament autèntiques. Es poden veure els camells passejant per la sorra, els pescadors, les barques típiques, és un paissatge totalment idílic, i molt poc embrutat pel turisme. 



Per contra però hi ha el tema dels "beach boys", que són nois que recorren les platges a la caça de turistes, i que intenten vendre't absolutament de tot, excursions, souvenirs, allotjaments, transport... el que sigui! Segur que fins i tot et vendrien la seva mare!!! I tot i ser educats, no hi ha manera de treure-se'ls de sobre, ja els pots ignorar, dir-los mil vegades que no t'interessa, marxar... és igual, ells no es donen per vençuts... són agotadors!


A part d'això, quan cau el sol es nota certa sensació d'inseguretat, ens van aconsellar no sortir de l'allotjament quan fos fosc, i realment és que no córrer ni una ànima a aquella hora, i molt menys turistes!

Per aquests motius les nostres sensacions respecte les platges de Diani són una mica contradictòries. Per una banda unes platges de somni, sense estar massificades, on pots passejar tranquilament, i tens tota una enorme extensió de platja de sorra blanca pràcticament per disfrutar tu sol! I per altre banda, una certa inseguretat, els pesats "beach boys", i la manca de zones turístiques, sense ni un bar, ni botiga ni restaurant... Però igualment, estem encantats d'haver trobat aquest paradís, i haver-lo gaudit!

Recomenaríem visitar Diani? Després del que heu llegit, això ja va a gust del consumidor. Potser el nostre hotel era massa petit, potser un hotelet que oferís algo més d'oci i infraestructures, o haver pogut fer alguna de les excursions si el temps hagués sigut millor, hagués canviat la nostra percepció del lloc.

També s'ha de dir que durant la nostra estada a Diani hi va haver l'horrible atemptat al centre comercial de Wesgate a Nairobi, i això ens va fer estar una mica més sensibles del normal amb el tema de la inseguretat.

I així passem aquests quatre dies a Diani, passejant per les seves precioses platges, parant el sol, banyan't-nos, menjant els plats del nostre cuiner Fèlix....


La última nit ens vam fer un homenatge, i vam anar a sopar a un restaurant que ens quedava molt proper al nostre allotjament, i dels mateixos propietaris que el "Fourty Thieves", el "Ali Barbour's Cave", la Cova d'Ali Babà, que com el seu nom indica està en una cova, tota decorada amb espelmes i amb un menjar boníssim!! És un lloc molt peculiar, diferent, i el millor pe posar el punt i final a un viatge únic!


Això ja s'acaba, el nostre viatge toca la seva fi, demà marxem cap a Nairobi per agafar l'avió cap a casa.

Marta i Jordi, en aquell moment, des de Diani (Kenya).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...