Preparar la maleta és potser un dels moments més màgics del pròpi viatge... A part de la roba, el respall de dents i el banyador, les maletes sempre van plenes d'il·lusions, somnis, nervis, dubtes, grans espectatives... de moltíssimes sensacions que ens provoca el fet de poder descobrir una nova part d'aquest bonic planeta. Viatjar és un plaer que molts comparteixen, però que tots vivim de manera diferent... i mentrestant, sempre esperem que arribi de nou el moment de "Fer les maletes..."

diumenge, 22 de setembre del 2013

Dia 2 i 3: Reserva Nacional de Samburu

Ja som a Kenya!


Bé, per ser exactes ja fa 9 dies que hi sóm, però al mig de la sabana ha estat impossible trobar connexió wifi decent, en Simba i en Pumba encara no s'han modernitzat, però ja se sap que no es pot tenir tot, paissatges idílics, animals exòtics i a sobre wifi. Era massa demanar!

Ara ja estem instal.lats a l'hotel de la platja de Diani, i aquí si que hem trobat bona connexió, però per fer-ho ben fet, començarem pel principi:

DIA 1: Arribada a Kenya


El primer dia del viatge, com el de tots els viatges, no te massa res interessat per explicar, moltes hores de vol i esperes en aeroports!! Vam agafar el primer vol que sortia de Barcelona a les 12:25 direcció a Istanbul, arribant allà a les 16:30. El segon vol direcció al nostre destí final, Nairobi, sortia a les 19:50, i arribàvem a la capital de Kenya a les 2:45 de la matinda. Una pallissa! Però lo bo és que ja havíem arribat!! La terminal d'arribades de l'aeroport de Nairobi es va cremar fa poc, i ara tenen una mena de carpes enormes que semblen un camp de refugiats, on ens revisen els passaports i ens fan el visat. I aquí si, ja podem dir que estem oficialment a Kenya!!


I per nosaltres aquí comença el segon dia del viatge!!


DIA 2: Camí de Samburu


A la sortida de l'aeroport ens està esperant la que serà la nostre guia aquests primers dies, una noia keniata ques es diu Marta, i que parla una mica d'espanyol, i el nostre conductor, en Girion (no se molt bé com s'escriu). A l'aparcament ens espera la nostre super furgoneta tot terreny, amb la que anirem els pròxims 4 dies, i capaç de passar per llocs que jo hagués apostat que no passava.


Son les 3 de la matinada, i la primera parada és en un bar, ja que després del tute del viatge i tantes hores sense dormir, el cos demana un cafetó i algo per menjar. I ara sí, tot a punt per posar rumb a la primera visita del viatge, la Reserva de Samburu.  Ens esperen 6 hores mes de cotxe!!


Fem un parell de parades pel camí, una per poder veure de lluny el Monte Kenia! I fer quatre fotos, i la segona en una megabotiga de souvenirs, que amb l'excusa de que te lavabo, aprofiten per intentar vendre't el que sigui. Benvinguts a la sensació de ser billets amb potes!!


Finalment cap a les 12 del migdia estem davant la porta de l'entrada al parc de Samburu. El nostre hotel es troba dins la reserva, així que de camí, podem fer un primer tastet del que ens espera.

La Reserva Nacional de Samburu és, segons diuen, el paradís keniata per contemplar la vida selvatge. Té escasses vies de comunicació, per tant menys turistes, i poca densitat poblacional, per tant és un lloc molt apte per a poder contemplar la natura en estat pur. Aquesta reserva, és una petita àrea natural protegida de Kenya, de 168 km², situada a la part central, al nort del Riu Ewaso Ng'iro, que forma un sistema juntament amb tres parcs adjacents: Buffalo Springs National Reserve, Laikipia, i Shaba National Reserve.

La Reserva Nacional de Samburu agafa el nom de la població local del territori on es troba, el poble Samburu, que avui en dia encara viuen en el parc. Són una tribu de pastors nòmades, que estan estretament emparentada amb els Masai, compartint amb aquests pràcticament tota la seva cultura.


Havíem estat fent apostes de quin seria el prjmer animal que veuriem, però realment mai l'haguéssim encertat, ja que només d'entrar a la reserva ens topem amb un Secretari, una especie d'ocellot molt curiós, que sembla que porti malles negres i unes plumes al cap. Abans d'arribar a l'hotel, tambe podem veure zebres, gazeles de Grant, jirafes, algun elefant... comencem bé!!


El nostre allotjament per aquestes dues primeres nits a Kenya, i dins la Reserva Nacional de Samburu serà el Ashnil Samburu Camp. Aquest hotel pertany a una cadena hotelera amb diversos hotels a molts dels parcs més importants de Kenya. Però nosaltres només ens hi allotjarem a Samburu.


L'hotelet està molt bé, la nostre tenda està just davant del riu Ewaso, i durant aquests dies ens podrem llevar o anar a dormir, veien els elefants com beuen aigua, o algun cocodril, quin luxe!

Deixem les maletes a la nostre tenda, i el primer que fem és... posar-nos el banyador i cap a provar la piscineta, perquè com pica el sol! Banyet, relax una estona, i després a dinar al buffet lliure, d'aquells que menjes fins a rebentar perquè tens ganes de probar-ho tot! I abans del primer safari de la tarda, encara tenim temps d' una petita migdiada, que despres de mes de 30 hores de no dormir en condicions, se'ns posa molt bé!!

 

A les 4 de la tarda estem a punt per fer el nostre primer safari! A la nostre furgoneta se li aixeca el sostre, com en les típiques de safari, per poder veure bé els animals. Només de sortir per la tanca de l'allotgament, ens topem amb una gran manada d'elefants, amb les seves cries, i ens hi estem una bona estona, son enormes!! Seguim amb molts més animals, zebres, gazeles, impales... però se'ns resisteixen els importants, els lleons, lleopards... haurem de tornar a probar sort demà. I amb la posta de sol, cap a l'hotel falta gent!!


Una dutxa, bon sopar de buffet, i cap a dormir, que el nosatre cos ja no pot mes, eemà serà un altre dia!


DIA 3: Reserva de Samburu

El dia comença aviat, ens llevem a les 5,30h, per poder començar el safari A les 6h. A la recepció hi ha una mica de cafè i tè i galetes, per posar algo a la panxa abans de marxar.

Quan sortim veiem molíssims babuins, que trevessen la carretera tots en fila, n'hi ha desenes. El guia ens explica que cada matí els donen les sobres de l'hotel, i ells mai falten a la cita!!


Continuem veient tot tipus d'animals, fins que el guia reb un avís per radio, i surt rapidíssim amb el cotxe. De lluny veiem un punt on s' ajunten més furgonetes, han localitzat un lleopard! Quan arribem al punt, veiem tots els turiates amb les seves cameres i objectius que com a mínim deuen ser per treballar al National Geogeaphic, mare meva! Però... no havien dit que hi havia un lleopard... no veiem res... que carai miren tota aquesta gent... fins que després de moltes indicacions, veiem quatre taques darrera una roca... Sort que no depenem del nostre instint de supervivencia animal... sinó ja seriem l'esmorzar del lleopard. Està a punt per atacar un ocell al riu... 3, 2, 1... salta... i res de res! Però a nosaltres ens ha anat molt be per poder-li fer quatre fotos...


A les 9 tornem a l'hotel per fer un bon esmorzar, i després ens ofereixen la possibilitat d'anar a visitar la tribu Samburu... pagant a part es clar!! I com sempre els turistes, acabem picant, per aquella filosofia de.. ja que estic aquí i no se si mai tornaré... doncs apa, turistada al canto!

Per arribar al poblat fem una mitja hora de cotxe. A aquestes tribus no els deixen viure dins les reserves, viuen als límits del parc i només els deixen entrar a pasturar el bestiar. Quan arribem, ens espera un guerrer masai, amb el jefe de la tribu, que molt amablament ens explica que si volem veure el poblat hem de pagar, i que un cop pagat podem preguntar, passejar i fer tantes fotos com volguem... així que a apoquinar els calers...

Un cop has pagat, fan posar totes les dones i nois joves a l'entrada del poblat i canten i et fan ballar amb ells... però sense masses ganes, i no massa simpàtics...que ja s' enten que deuen estar fins als nassos de turistes, però si no els volen que no els facin venir i pagar...


Després et deixen entrar al poblat, i et porten en un racó on tenen tots els nens asseguts, i els fan dir l'abecedari en anglès, i els números... més turistada, però pobrets, no deixen de ser nens, i et somriuen, i et toquen amb curiositat. Després t'ensenyen les cases, el bestiar, com s'organitzen, i finalment passes per un mercadillo de souvenirs que fan ells mateixos i dels que sempre cau alguna coseta.

La visita al poblat és curiosa perquè et permet veure de prop moltes coses, i la seva forma de viure, però està massa corromput pel turisme, aquesta pobre gent n'estan fins als nassos de fer el mateix show cada dia diverses vegades, i es veu molt forçat i gens autèntic... curiós sí, però no hi tornariem, i menys tinguent després la possibilitat de visitar un poblat masai real amb Enkewa.

Després de la visita, tornem a l'hotel a dinar, un bany a la piscina, i a les 4h a fer el safari de tarda. El mes destacable és que podem veure un altre lleopard, i finalment trobem 3 lleons! Són jovenets, i sorprenentment els troba en Jordi, amagats darrera uns arbustos. Ens hi estem una bona estona, només nosaltres i un altre cotxe, que acaba marxant i els tenim només per nosaltres! La sensació de tenir-los a pocs metres del cotxe és molt xula!!


I finalment, cau el sol i tornem cap a l'hotel, despedint-nos de Samburu, ja que demà marxem cap al llac Nakuru.

Estem genial! Ara ja toquen uns dies de relax a la platja. Intentarem tornar a escriure alguna coseta, però no prometem res. Fins aviat!!

4 comentaris:

  1. Quina alegria rebre noticies!!!! ja teníem ganes de poder-nos posar al dia de les vostres aventures. A veure si aviat podem llegir el segon capítol, petons , fins aviat!!!!

    ResponElimina
  2. Hola mami!! Sabia k et faltaria temps per anar a llegir-ho!! A veure si akets dies k tenim millor connexio wifi i mes temps, podem escriure algo mes... i intentarem posar alguna foto!! Gracies per escriure!! Ens veiem molt aviat! Petons!!!

    ResponElimina
  3. disfruteu turistes!!!! una abraçada ben gran

    ResponElimina
  4. Per fi tenim noticies vostres espero alguna foto

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...