Preparar la maleta és potser un dels moments més màgics del pròpi viatge... A part de la roba, el respall de dents i el banyador, les maletes sempre van plenes d'il·lusions, somnis, nervis, dubtes, grans espectatives... de moltíssimes sensacions que ens provoca el fet de poder descobrir una nova part d'aquest bonic planeta. Viatjar és un plaer que molts comparteixen, però que tots vivim de manera diferent... i mentrestant, sempre esperem que arribi de nou el moment de "Fer les maletes..."

diumenge, 5 d’agost del 2012

Indonesia: La ruta

Si senyor, marxem a Indonesia! I ja queda molt poc per posar-nos a fer la maleta i omplir-la de mil i una esperances, il.lusions i somnis!

Però abans... perquè no ens posem en situació? On anem? Què hi trobarem? Què hi farem allà? masses preguntes sempre abans de començar una nova aventura.


Oficialment s'anomena República d'Indonesia, i es troba situada entre el sud-est asiàtic i Oceania. Aquest país està format per més de 17.500 illes, amb una població total de 230 milions de persones, fet que el converteix en el quart país més poblat del món després de Xina, India i EEUU.

Aquest és un país enorme, que ofereix mil i una possibilitats i llocs increïbles per visitar i viure. Malauradament, nosaltres només disposem de 18 dies per intentar conèixer una petita part. Amb el temps del que disposem, hem intentat dissenyar un itinerari que ens permetés veure els llocs més rellevants del país, descartant els llocs de més difícil accés.

En aquest viatge, entre les moltes illes que composen l'arxipèleg d'Indonèsia, finalment només podrem visitar-ne 4. Després d'aterrar a la seva capital, Jakarta, començarem l'itinerari l'endamà mateix, en direcció a Borneo. Estarem durant 3 dies i 2 nits dins el Parc Nacional de Tanjing Puting. Ens desplaçarem en klotok, una barqueta que serà el nostre transport, restaurant, dormitori, i casa durant aquests tres dies. Aquesta reserva és un dels punts de recuperació d'orangutans, i juntament amb Sumatra, els dos únics llocs del planeta on encara viuen orangutans en llibertat. A part esperem veure moltes altres espècies de simis, altres mamífers, rèptils, insectes, etc... , en un dels parcs amb major biodiversitat del món.

Després d'aquests tres dies agafarem un vol de Pangkalanbuun (Borneo) fins a Semarang, a l'illa de Java, i posarem rumb al Temple de Borobudur, el monument budista més gran del món, que visitarem aquella tarda. Al matí següent direcció Yogyakarta, situat a 40 km. i a la tarda visita dels Temple de Prambanan, i al vespre assistirem a l'espectacle del Ballet Ramayana, que es representa als peus del temple il.luminat.

Els tres dies següents ens farem un tip de fer quilòmetres, per visitar els volcans Bromo, i Kawah Ijen, dos volcans que encara estan actius, i dels més impressionants d'Indonèsia. Amb aquesta ruta travessarem la meitat de la illa de Java que ens portarà de Yogyakarta fins al port de Ketapang, on agafarem el ferry cap a l'illa de Bali.

Ja a Bali, passarem 5 días fent diferents recorreguts per tota l'illa, i visitant els seus temples, platges, volcans, arrossars, i tot el que ens doni temps. Tindrem com a base la ciutat d'Ubud, situada al centre de la illa, i menys massificada que les localitats de la costa.

Per acabar el nostre viatge, passarem 4 dies d'absolut relax, en unes petites illetes anomenades illes Gili, situades a la costa de l'Illa de Lombok. Ens allotjarem a l'illa Gili Trawangan, però esperem en aquests dies poder visitar les altres dues, Gili Air i Gili Meno, i passarem els dies nedant, passejant, fent snorkel i menjant marisc, si senyor!

Així doncs, aquesta serà finalment la nostre ruta:


                 Dia 1: Agafem l'avió a Barcelona, i al vespre fem escala a Dubai.
                 Dia 2: Arribada a Jakarta. Fem nit a la ciutat.
                 Dia 3, 4 i 5: Anem a Borneo. Tour en klotok per Tanjung Puting per veure els orangutans.
                 Dia 5: Trasllat en avió Borneo-Java, i visita a la tarda del Temple de Borobudur.
                 Dia 6: Trasllat a Yogyakarta, i tarda visita dels Temples de Prambanan i Ballet Ramayana.
                 Dia 7, 8 i 9: Tour dels volcans Bromo i Kawah Ijen.
                 Dia 9 al 13: Visita de l'illa de Bali. Tindrem seu a la ciutat d'Ubud.
                 Dia 14 al 17: relax a les Illes Gili.
                 Dia 18: Agafem l'avió de tornada a l'aeroport de Lombok. Tornem a casa!
                 Dia 19: Arribada a l'aeroport de Barcelona.

I aquí s'acabaran les nostres esperades vacances!!!

La teoria ja ens la sabem, i hem mirat moltíssimes vegades els mapes i les fotos, ara només ens queda arribar-hi, veure-ho i viure-ho!

Marta i Jordi, amb moltíssimes ganes d'anar ja cap a Indonèsia!


4 comentaris:

  1. Nosaltres també estem a punt per seguir-vos en aquesta nova aventura. Tan sols falten quatre dies per estar més pendent de l'ordinador que mai. Cada matí el primer que faré es conectar-me per veure si hi han novetats. fa molta il.lusió, (potser encara més pel fet que esteu tan lluny) poder rebre noticies vostres gairebé a diari. Que us ho passeu molt bé i que el viatge compleixi totes les expectatives. Disfruteu moltíssim. Molts petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mami!! Com no la nostra fan número 1 la primera d'escriure al blog abans de començar un nou viatge!! Ens fa molta il·lusió que ens llegiu, i més quan estarem tan lluny! Intenterem tenir-vos al dia tant com poguem, però potser alguns dies no serà fàcil!! Petons!!!

      Elimina
  2. Bon dia, estem planejant fer un viatge semblant al vostre i tenim molts dubtes, Ho vareu fer pel vostre compte sense agència?. Podríeu dir-nos un pressupost aproximat?. Què canviaríeu si és que hi ha alguna cosa a canviar?. Moltes gràcies. Carme i Inma

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Carme u Inma!

      Primer de tot gràcies per escriure'ns! Sempre ens alegra molt que algú ens llegeixi i poder ajudar si està a la nostre mà.

      Nosaltres ho vam organitzar tot per lliure, és un país que és facil per visitar per lliure, si bé els dies a Borneo i el tour per Bali amb cotxe privat els vam contactar amb dues agències locals que ens van organitzar el tour. Al blog teniu els noms de les agències. Totes dues molt bones i sèries, tot i que la que vam fer servir per Bali ens han dit que ja no existeix, però si teniu pensat contractar cotxe i guia per Bali, sense cap dubte contacteu amb en Dewa, el nostre guia, és el millor guia que hem tingut mai, un fart de riure, i ens va ensenyar moltíssimes coses de la cultura balinesa!! Al dia 10 i 11 dels relats del blog hi ha el seu contacte!

      El pressupost aproximat per a tres setmanes, tot inclòs amb vols, hotels, tours a Borneo i Bali, ferrys, menjar... va ser d'uns 2.000€ aprox per persona. Nosaltres vam vigilar de no gastar més del necessari, però també és cert que vam triar hotelets que estaven bé. Sempre es pot reduir una mica per aquesta banda...

      De què canviariem... Nosaltres no canviariem res, tot va ser molt interessant! Tot depèn dels dies dels que disposeu. Per nosaltres el gran imprescindible és Borneo, si us agrada sortir una mica del circuit típic, l'aventura i la natura, no us ho podeu perdre! a nosaltres ens va encantar! Els temples de Yogyakarta són molt recomanables també, depenent del que us agradi veure temples clar, i la part dels volcans, és una passada, tot i que cal ser concient que els accessos no són fàcils, i s'han de fer moltes hores de cotxe per carreteres horribles!

      Pel que fa a Bali, evidentment és una part que s'ha de visitar, però potser a nosaltres és la que menys ens va agradar. És una illa preciosa, no direm que no, amb molta cultura i llocs i temples molt bonics, però potser ja massa embrutada pel turisme, i que dista una mica de la idea idílica de platges de sorra blanca i palmeres, de Bali el més interessant és la seva cultura, més que les seves platges. Per nosaltres en 5 dies va ser suficient per a visitar els llocs més importants de la illa. Hi ha gent que després agafa uns dies en un resort per fer més les platges del sud, nosaltres això no ho vam fer, ja que vam preferir anar a Gili Trawangan, que tot i no ser el paradís que pinten, és una illa molt tranquila i bonica per passar-hi 2 o 3 dies de relax! De les platges i resorts de Bali no us en podem parlar perquè no hi vam anar

      I només amb queda dir-vos que per nosaltres, fins ara, és un dels millors viatges que hem fet, ja que ho combina tot, natura, aventura, selva, volcans, cultura, temples, platges tropicals... ho te tot! Segur que us encantarà!!

      I si teniu alguna altre pregunta, no dubteu a escriure'ns, per aquí o per mail, i us ajudarem en el que poguem! Esperem que tingueu un gran viatge, és un país increïble!

      Nosaltres demà marxem cap a Japó, nou destí!

      Fins aviat,

      Marta

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...