Preparar la maleta és potser un dels moments més màgics del pròpi viatge... A part de la roba, el respall de dents i el banyador, les maletes sempre van plenes d'il·lusions, somnis, nervis, dubtes, grans espectatives... de moltíssimes sensacions que ens provoca el fet de poder descobrir una nova part d'aquest bonic planeta. Viatjar és un plaer que molts comparteixen, però que tots vivim de manera diferent... i mentrestant, sempre esperem que arribi de nou el moment de "Fer les maletes..."

dimarts, 29 de novembre del 2011

PERÚ: informació per a futurs viatgers

Ara, passats uns quants mesos de la nostre tornada, encara ens dura la nostàlgia dels grans dies que vam passar al Perú. En aquests moments de melancolia, hem pensat en fer un "remember" dels hotels, agències i altres dades d'interès, per si li pot servir a algú que tingui pensat deixar-se caure per terres andines.

El que posem a continuació, són comentaris i preus sobre el nostre viatge i el nostre punt de vista, són totalment personals.

TRANSPORTS:

* Avió: El preu total dels vols va ser de 1.092,92 €. Inclou bitllet d'anada dia 14 d'agost de 2011, ruta Barcelona-Madrid-Lima, i bitllet de tornada, dia 2 de setembre, ruta Cusco-Lima-Madrid-Barcelona, amb les companyies Iberia i LAN. Vam fer les reserves a través de Rumbo (http://www.rumbo.es/)

* Bus: Vam agafar dos tipus d'autobusos;
  • Cruz del Sur (http://www.cruzdelsur.com.pe/): Són autobusos turístics, pensats exclusivament per a turistes, amb preus elevats (entre 20 i 50$ depenent del trajecte i classe),que disposen de totes les comoditats i seguretat, amb servei d'assafata, servei de bar i menjar, guàrdia de seguretat, mantes i coixins... Per a trajectes llargs o nocturns, són molt còmodes i segurs. La reserva dels bitllets és millor fer-la uns dies abans, i es pot fer sense problema per internet. També hi ha altres companyies de busos turístics, com Oltursa, Soyuz...
  • Autobusos peruans: freqüentats per la gent del país, mooolt més barats (entre 1 i 4 soles, aprox 0,25-1 €, depenent del trajecte), però amb incomoditats, són autobusos molt vells, hi ha molta gent, males olors... però per trajectes curts es pot aguantar.
* Combis: Són furgonetes rollo taxi, que van recollint a tothom que troben pel camí, dins una mateixa ruta. Són barates, però no tan com els busos (entre 2-8 soles, sempre depenent del trajetce), generalment no estan molt massificades, i són més còmodes que els busos.

* Taxi: N'hi ha molts per tot arreu, no són cars, però sempre s'ha de regatejar. Els tàxis que hi ha dins els pàrquings de l'aeroport i els terrapuertos sempre són més cars perquè tenen uns permisos especials, és millor sortir i buscar-ne un fora. Una norma important, SEMPRE pactar el preu abans de pujar, i deixar clar que aquest és el preu total per a tots els passatgers, ja que a vegades es poden posar tontos amb aquests matisos i fer-te pagar mes. També important agafar sempre taxis oficials, que porten un cartell sobre el sostre, més que res per evitar-se problemes.

* Tren: Únicament vam agafar PerúRail per arribar a Machu Picchu. És un tren per turistes, per tant està be. El trajecte des de Cusco dura unes 4 hores, el servei a bord és bastan escàs, un suc i 2 palitos, així que no està de més portar-se algo a la motxilla. S'han de comprar els bitllets amb antel·lació, ja que com que a Aguas Calientes només s'hi pot arribar en tren, sempre va molt ple, i es pot corre el perill de quedar-se sense bitllet. A nosaltres ens va tramitar els bitllets l'agència InfoCusco, però sinó es pot consultar la seva pàgina http://www.perurail.com/es/.

* Vaixell: En vam agafar dos, per la visita a les Illes Ballestas, i per la visita al llac Titicaca, Illes Uros i Taquile. Aquestes barques ja anaven amb els tours contractats.

ALLOTJAMENTS:

* Hotel BRISAS DE LA BAHIA, Paracas (http://www.brisasdelabahia.com/): Hotelet modest però molt correcte, molt net i acollidor, una habitació amb molts colors, aigua calenta, esmorzar senzill; suc, pa amb mantega i melmelada i cafè. Està situat prop del port d'on surten les barques a les Illes Ballestes i del passeig, tot i que això no és dificil, ja que Paracas és molt petit. El propietari molt amable.
  • Preu: 80 soles/nit amb esmorzar (aprox.20€), contractat a través de l'agència Aventura en Paracas (http://www.aventuraenparacas.com/) que també ens va gestionar el tour.
  • El recomanariem? SÍ, nosaltres vam estar molt bé, però és un hotelet modest.
* Hotel CURASI, Huacachina (http://www.huacachinacurasi.com/): Hotel situat just davant de la llacuna de Huacachina. Habitació gran i espaiosa, aigua calenta sempre, i el personal molt amable. El més senzill és l'esmorzar, i el menjador és una mica cutrillo. Té piscina i un pati molt bonic. Té servei de dinars i sopars, que pots demanar que et serveixin a la piscina, tot un plaer! També organitzen tours amb buggies i altres tours per la zona, nosaltres vam contractar amb ells el tour d'un dia a Nazca, amb un preu molt millor del que ens oferien les altres agències de la zona.
  • Preu: 100 soles/nit amb esmorzar (aprox 25 euros), el vam reservar des de casa, per mail, a través de la seva web.
  • El recomanariem? SÍ, ens va agradar molt la tranquilitat, el tracte del personal, que ens ajudessin a contractar els tours a bon preu i ben organitzats, però sobretot, la piscina!
Hotel LA CASA DE MI ABUELA, Arequipa (http://www.lacasademiabuela.com/): Un hotel encantador! Molta tranquilitat i pau, amb els seus jardins i piscina, al bell mig d'Arequipa, situat tan sols a 5 quadres de la plaça d'armes. Habitació molt correcte, aigua calenta i "mini bar". L'esmorzar dels millors que hem menjat al Perú, buffet lliure amb tot i més...També té dins l'hotel un restaurant on es menja molt be, amb terrassa que dona a la piscina i a vegades música en directe.
  • Preu: 50 $/nit amb esmorzar (aprox 36€), el vam reservar per mail a través de la seva web. No és dels més econòmics, però l'hotel i el servei se'ls mereixen.
  • El recomanariem? SÍ, ens va agradar molt un lloc tan tranquilitat enmig de la ciutat d'Arequipa, els jardins i la piscina estan molt be, i l'esmorzar increible!
Hotel TRADICIÓN COLCA, Vall del Colca,
Yanque (http://www.tradicioncolca.com/): Aquest hotel anava inclòs en el tour que vam contractar a la Vall del Colca, amb l'agència del mateix nom. L'Hotel és preciós, perdut enmig de camps i valls, a Yanque, un poble molt autèntic, i amb poc turisme, ja que la majoria de tours fan nit a Chivay. Les habitacions són molt acollidores, té una zona de spa, amb jacuzzis i sauna, inclosa dins el preu, i també zona amb internet i billar. Els àpats no entren dins el preu, i casi per obligació t'has de quedar a menjar a l'hotel, ja que a Yanque no hi ha res de res, però el mejar és molt bo!
  • Preu: està inclòs dins el preu del Tour a la Vall del Colca, que vam contractar amb la mateixa agència de Tradición Colca. Està detallat més avall.
  • El recomanariem? Sense dubte SÍ, ens va encantar el lloc, més allunyat de la massificació de turistes, en un poble molt autèntic, amb gent molt amable, i l'hotel és molt pintoresc, com una cabanyeta, però preciós. A més els tours els fan amb guies locals del poble, per a potenciar l'economia de Yanque, i és gent que es coneix molt i molt be la zona.
* Hotel PUNUYPAMPA, Puno (http://punuypampa.com/es/): Aquest hotel va ser el millor en el que vam estar. Està a 20 metres de la plaça d'armes. Tothom diu que Puno és molt lleig, però la zona de la plaça i carrers principals a nosaltres ens van agradar. L'habitació perfecte, un llit matrimonial per cada un, banyera, servei de bugaderia, esmorzar amb buffet lliure i zona d'ordinadors amb internet. El millor, el servei de restaurant a l'habitació, després de dies de cansament, era un luxe poder menjar una pizza al llit!
  • Preu: el preu de la seva web eren 70$, però nosaltres ho vam reservar a través d'una oferta de la web Booking per 50$/nit amb esmorzar (aprox.36€). El preu no és barat, però està bé donada la seva situació i totes les comoditats de l'hotel. 
  • El recomanariem? Sense dubte SÍ, està molt i molt ben situat per a poder recorrer el centre de Puno, l'atenció és perfecte, i les habitacions estan molt bé. La única pega que hi trobem és que al estar situat en un dels carrers principals, hi ha una mica de soroll a la nit, però amb uns taps, tot solucionat!
* Hotel LA CASA DE BARRO, Chinchero, Vall Sagrada dels Inques (http://www.lacasadebarro.com/): És un hotelet molt curiós, ben decorat i d'ambient molt familiar. Es troba situat enmig de la Vall Sagrada dels Inques, un bon punt de partida per visitar-la per lliure, tot i que des de Cusco també surten tours organitzats. Les habitacions són molt acollidores, amb aigua calenta sempre disponible i calefacció! El seu propietari ofereix tours que organitza ell mateix i totalment a mida, encara que els preus són una mica cars.

  • Preu: 55$/nit amb esmorzar (aprox.40€) contractat a través de l'agència InfoCusco, que ens oferien descompte dels 60$ que val a la seva web, ja que haviem contractat amb ells el camí inca.  
  • El recomanariem? SÍ, l'hotel està molt be, molt acollidor i els propietaris molt amables. Tot i això, queda al mig de res, i potser es poden fer les mateixes visites a la Vall Sagrada dels Inques des de Cusco. Si busqueu tranquilitat, sense dubte aquest lloc queda apartat de tot, amb pocs turistes.
* Hotel PICCOLA LOCANDA, Cusco (http://www.piccolalocanda.com/): Aquest és un hotel molt peculiar i entrenyable. És propietat d'una família de pare italià i mare limenya, que han fundat diversos projectes d'ajuda a nens amb discapacitats, i a través de l'hotel els poden financiar, a part, si es vol, pagant una quantitat simbòlica, es poden visitar les cases d'acollida dels nens, i veure la labor que s'hi està fent. Les habitacions són molt acollidores i l'atenció de primera. Dins el mateix hotel, hi ha un petit restaurant anomenat Ubuntu, un local molt xulu, i menjar barat i bo. Està a prop de la Plaça d'armes, i des de les habitacions hi ha molt bona vista de la plaça, l'únic inconvenient és que queda dalt del turó, i hi ha molta pujada, baixar és un moment, però pujar empipa més. A part tenen una agència de turisme ètic i solidari.
  • Preu: 156 soles/nit amb esmorzar (aprox. 40 euros) contractat a través de la seva web. El preu no és barat, però a Cusco els preus són molt més elevats que a la resta del país, i a més els diners es destinen a una bona causa.
  • El recomanariem? SÍ, l'hotel és molt acollidor, tots els detalls estan molt cuidats, i amb bones vistes de la plaça d'armes. A més part dels diners van a una causa solidaria. 


AGÈNCIES:

* AVENTURA EN PARACAS (http://www.aventuraenparacas.com/): Agència situada a Paracas, que organitzen diferents tours per la zona. Nosaltres vam fer amb ells el tour següents:
  • Tour Lima: Preu 300 soles per tot el servei (aprox. 75€). El tour començava amb recollida a l'aeroport, 4 hores de tour, i ens deixava al terrapuerto de Cruz del Sur. El nostre guia Manuel molt bo, molt amable, i ens va ajudar molt. Si voleu contactar directament amb ell, ens va deixar el seu correu perquè el recomanéssim, i sense dubtar-ho ho fem: gustavo_t57@hotmail.com
  • Tour a Illes Ballestas i Reserva de Paracas: Preu 65 soles/persona (aprox. 16€). Aquest tour és igual amb quina agència el contractis, perquè inquiveixen a tots els turistes a les mateixes barques i als mateixos busos per a la Reserva Natural, per tant paguis el que paguis, acabes allà mateix, o sigui que millor buscar sempre el que ofereixi un preu mes baix. Nosaltres estem contents del tracte d'aquesta agència, i el preu estava força bé, tot i que sabem que es pot arribar a treure una mica més barat.
  • Hotel Brisas de la Bahia: També ens van gestionar ells la reserva, per 80 soles la nit (aprox. 20€).
* TRADICIÓN COLCA  (http://www.tradicioncolca.com/): Amb aquesta agència vam fer el tour a la Vall del Colca. El tour que nosaltres vam agafar era el TOUR MADRIGAL, de 3 dies i 2 nits, un dia més llarg que els tours tradicionals que només estan 2 dies al Colca. El preu total eren 122$/persona, amb excursions, guies, transport, entrades, hotel i esmorzars iclosos. A part d'això, ells ens van tramitar els bitllets per anar directe des del Colca fins a Puno, amb la companyía de busos 4M, preu de 40$/persona (6 hores).

* INFO CUSCO (http://www.infocusco.com): Agència de Cusco, amb molt bon servei en tours, descomptes en hotels, i un tracte impecable. Amb ells teniem feta la reserva del camí inca, 320$/persona (dels preus mes asequibles que haviem trobat), però com que no vam poder fer-lo ja que no ens trobavem massa bé, ells es van encarregar de fer-nos totes les reserves noves al tren PerúRail, i hotel d'Aguas Calientes, per poder anar de totes formes a Machu Picchu, molt eficaços i amables. La noia amb la que vam tramitar les reserves, la Verònica, va estar molt pendent de nosaltres en tot moment, de com ens trobavem i si necessitavem alguna cosa. També es van encarregar de fer-nos tots els trasllats de manera gratuita. El guia que vam tenir a Machu Picchu, l'Oscar, també era molt bo. De veritat que el tracte és excel•lent, només paraules de gratitud.


Bé, i això és tot, aquests van ser els nostres contactes amb agències i hotels. La veritat és que tots molt bé. Per tant si algú que llegeixi això, té el cuquet a la panxa de marxar cap allà i no s'acaba de decidir, el nostre consell és que és un gran país per visitar, que creiem que no decepcionarà a ningú.

Esperem que aquest petit resum pugui servir a algú que estigui preparant el seu viatge.

Fins la pròxima!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...